21 augusti 2021
09:00

Djurgårdens IF FF 1

Referat: Hammarby IF FF 2002 - Djurgårdens IF FF 1

Våra tjejer gjorde en strålande insats denna mycket vackra sensommarmorgon på Hammarby IP och besegrade Hammarby med 3-1. Vi dominerade spelet klart under första halvan av första och under hela andra halvlek. Idag var vi förstärkta av Felicia och Melisa från FA19, som båda stod för toppinsatser. Felicia räddade oss med några lysande räddningar i första halvlek och Melisa var både bollhållare, passningsläggare och målskytt under 90 minuter i Tyras avlagda skor. Tjejerna inledde mycket starkt och tog ett stadigt grepp om spelet. De visade upp ett fint kombinationsspel men kom inte riktigt fram i vassa lägen förrän Linn H bröt fram på högerkanten och prickade utsidan av ribbkrysset. Trots det stora spelövertaget skapade Hammarby minst lika mycket chanser framåt och var farliga när de kom centralt i snabba omställningar med flera spelare. Hammarby tog också ledningen med 1-0 i den 29e minuten genom en lyftning över Felicia som smet in precis under ribban. Tjejerna fortsatte att nöta på och kvitteringen kom i minut 43 då Edda vackert nickade in ett inlägg från Sara. I andra halvlek var vår dominans ännu större och Hammarby orkade inte skapa några egentliga chanser över huvud taget. Vi bröt fram gång på gång med ett rörligt och snabbt passningsspel och hade ytterligare en boll i ribban och ett hårt skott från Ida i stolpen innan India äntligen kunde pricka in ledningsmålet i andra halvleks 33e minut med ett mycket fint skott utifrån. Enda sättet att stoppa Ida på vänsterkanten var med ojusta medel och hon fälldes precis utanför straffområdet på den vänstra sidan. Tyvärr fick Ida en ordentlig lårkaka och tvingades utgå. Melisa förvaltade frisparken på bästa sätt och tryckte in 3-1 till vänster om målvakten i 36e minuten. Därmed var matchen avgjord och tjejerna kunde lugnt spela av de sista minuterna. En härlig insats av alla spelare idag gav en skön derbyseger!